10 tip’s til at se godt ud i Erhvervs billeder / virksomhedsportrætter / profil billeder / personale billeder

10 tip’s til at se godt ud i Erhvervs billeder / virksomhedsportrætter / profil billeder / personale billeder

Jeg har fotograferet professionelle kommercielle portrætter i næsten 30 år nu, og jeg har her samlet et par tip, der virkelig kan hjælpe dig, når du skal have taget dit foto. Lad os indse det, ingen giver dig noget råd, så jeg tænkte, at jeg ville prøve at hjælpe dig med at få det bedst mulige portræt foto.

Så her er de:

1. Tænk over, hvad du skal bære

Så bær ikke grafiske logo T-shirts eller bandnavne eller sjove slogans på dit tøj. Det stjæler opmærksomhed fra det vigtigste på billedet – dig! Og virker som et meget forstyrrende element, samt chancerne er meget store for at de alligevel kun delvis vil kunne ses i fotoet.

Du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker der har logos på deres t-shirts, og det ser bare dårligt ud. Og dette billede vil sandsynligvis være et par år på firmaets hjemmeside. Så et band logo der måske er ”Cool” lige nu, men det er det ikke om to år. Eller måske har du fået en forfremmelse og ikke ønsker at blive tilknyttet One Direction mere, nu når du er blevet manager.

Også mønstre og tynde striber fungerer ikke godt på kamera- og computerskærme. Der er en ting, der kaldes moire-effekten, når tynde strimler tæt sammen skaber et sekundært krusningsmønster. Dette er især tydeligt, når et billede er lille på en skærm. Også mønstre, der ser seje ud på dit tøj, kan bare være en travl visuel støj for øjet. Så tænke på at bære noget almindeligt tøj, der vil se godt ud, også om to år, uanset hvilken størrelse billedet er.

En masse portrætter omdannes til sort og hvidt. Så noget andet at overveje er de toner, du bærer. Det lyserøde slips med den lyseblå skjorte kan se godt ud i det virkelige liv, men når billedet er konverteret til sort og hvidt, kan de være af samme tone og bare smelte ind i hinanden. Så tænk på kontrast og toner, og hvis du er i tvivl, tag et par billeder af dig selv i spejlet på din telefon og konverter dem til sort / hvid og se, hvad der ser godt ud.

2. Skinnende hud

Det meste af tiden, når jeg kommer ind på dit arbejdsplads, eller du komme ind i vores studie, vil det være meget sandsynligt, at vil bruger kunstige lys. Dette er for at sikre, at vi konstante får gode ensartet resultater og vel belyste portrætterne. Dette er fantastisk, da vi vil konfigurere belysningen således, for at få det mest flatterende billede af dig. En af ulemperne ved studielys er imidlertid, at det ofte kan få din hud til at se blank / fedtet ud. Dette gælder især om sommeren, når det er en varm dag. Så damer, jeg vil anbefale en smule concealer / foundation. Og herrer, en tur på toilettet for at vaske dit ansigt lige inden du har taget dit foto, og skulle du have mulighed for det vel en hurtig vask med en baby-aftørrings klud fungerer også godt.

Nogle af os har den charme at der ikke er så meget hår tilbage på toppen, her vil en afvaskning ikke være nok, så du kan også spørge en af dine kvindelige kolleager om du kan låne noget hjælp (concealer eller  foundation) bare til at tage det værste

3. Dit hår

Jeg har haft så mange mennesker der ankommer for at få taget deres portræt foto, og de er lige skyndt sig hen til mig, selvom vinden og deres hår er et totalt rod. Jeg må indrømme, at dette er mere sandsynligt for kvinder end mænd, da mænd har en tendens til at have kortere hår, og det bliver ikke så rodet. Men kvinderne med langt hår, vil jeg altid anbefale at tage en børste med dig til foto sessionen. Du ønsker, at dit hår skal være som en shampoo-annonce. Ser alt glat ud, fyldigt og pænt. At ikke har masser af løse og rodet hår. Sørg for, at det hele er børstet og sidder pænt.

I modsætning til hvad mange tro’er er det ikke nok bare at man trykke på en knap i Photoshop, og så er alle løse hår rettet?? at rediger et foto er håndarbejde, og løse hår er svære, da der er så mange forskellige linjer i så mange forskellige retninger, at det virkelig er et specialjob og er ud over hvad der er inkluderet i jobbet. Det er så meget lettere rette lige før vi tager billedet, end bagefter.

4. Fyld op

Dette skal være et professionelt foto af dig. Så tænk over det, når du anvender din makeup. Et naturligt look fungerer altid bedst. Brug ikke så meget, som du ville gøre til en stor aften i byen. Hold det enkelt, og sørg for, at det føles godt for dig. Hvis du normalt bærer en stærk læbestift, er det fint, men gå ikke efter et ”fedt look”, hvis du normalt ikke ser sådan ud. Når alt kommer til alt ønsker du, at billedet skal være et god professionel foto af dig selv.

5. Briller

Dette er ikke en stort emne, men det er sandsynligvis værd at nævne. Så hvis du normalt bærer briller, og folk er vant til at se dig i dem. Bær dem. Hvis du kun bærer dem til computerarbejde (som mig) og ikke ofte bærer dem, når du møder mennesker, skal du tage beslutningen på forhånd, om du vil bære dem på billedet eller ej. Hvis du ikke skal bære dem, skal du sørge for at tage dine briller af i god tid i forvejen, før du kommer for at få taget dit foto, så du ikke har to røde mærker på hver side af næsen. Det tager et stykke tid for dem at gå væk.

Hvis du skal bære dine briller, er der et par ting, der virkelig er værd at gøre. Først og fremmest give dem en virkelig virkelig rigtig god rengøring. Det er overraskende, hvor meget støv / fingeraftryk / øjenvippehår osv. Kan dukke op i det endelige billede. Så sørg for, at linserne er uplettede, og glem ikke dine brille stel, giver dem også en tur, så disse også er rene.

Til sidst, når du skal have taget dit foto, skal du sørge for at skubbe dine briller tilbage, så langt de går. Ofte glider briller bare lidt ned ad næsen og det har en tendens til at dække dine øjne lidt. I profilbilleder er det virkelig vigtigt at se dine øjne, så når brillerne skubbes tilbage, viser det dem bedst.

5. Din bedste side

Mange mennesker ved, hvordan de ser ud på kameraet, og hvilken side af deres ansigt de foretrækker. Jeg gør det personligt ikke, så det overrasker mig altid, når folk siger, at dette er min bedste side. Men det hjælper mig virkelig og gør mit liv lettere, da jeg vil fokusere på den side og arbejde med det.

Ligeledes, hvis der er et træk i dit ansigt, som du ikke kan lide, eller noget, du er selvbevidst om, så lad jeg vide det. Så jeg har ofte haft folk til at give mig besked om, at de ikke kan lide det faktum, at det ene af deres øjne er større end det andet. Så jeg sørger for, at jeg fotografere på en sådan måde, at det er mindste øje, der er tættest på kameraet, så perspektiv får dem til at se lidt store ud. Jeg har også haft mange mennesker til at fortælle mig, at de ikke kan lide deres tænder, så vi får dem til at smile med lukket mund. Det er meget lettere at fortælle din fotograf disse ting på forhånd, end at få taget et portræt, som du på forhånd ved at ikke vil kunne lide. Tænk på os fotografer som læger, du kan fortælle os noget uden at være flov. Chancerne er, at vi har hørt det hele mange gange før.

6. Den rigtige højde

Jeg vil altid rådgive dig, hvad der fungerer bedst for dit portræt. Uanset om det er siddende eller stående. Der er forskel på hvorledes man fotografer protrætter, alt efter hvor og hvordan billederne skal bruges.

7. Hold kæft.

Jeg kan garantere, at en af ​​de første ting, som folk meget ofte siger til mig, når de kommer ind, og skal have taget deres foto, er 'Jeg hader at have taget mit foto, jeg har aldrig haft et billede, som jeg er tilfreds med.' Og som nervøst med at snakke foran kameraet.  Så hvis du er nervøs er det bedste du kan gøre for at berolige dig selv. Er Stop med at tale i et par minutter. Tag en dyb indånding og slap af. Du er i sikre hænder. Jeg ønsker at tage det bedste billede, som de kan af dig, og gøre dig lykkelig. Bare stol på os.

Jeg snakker altid med mine modeller for at få dem til at slappe af og få dem til at føle sig godt tilpas foran kameraet, for det kan ses!.

9. Smil

Det er nemmere end du måske tror. Hvordan kan du lide dig selv, når du smiler på et foto? Læber lukket eller læber åbne? Hvis du ikke er sikker, skal du spørge din fotograf, hvad der ser bedst ud. De kan tage et par test shots og vil arbejde sammen med dig for at finde det bedste udtryk for dig. Eller tag et par fotos af dig selv og spørg venner og familie.

Jeg har altid fundet, at når du beder nogen om at smile til kameraet, har det en tendens til at se lidt falsk ud. Det er ikke et ordentligt smil, og hvad jeg mener med det, er at det ikke vises i øjnene. Så jeg beder aldrig folk om at smile. Jeg prøver at få dig til at føle dig godt tilpas, så kommer det mange gange helt naturligt, eller jeg beder dem om at tænke på nogen eller noget der får dem til at grine. På den måde får jeg en god reaktion og et ægte smil. Så hvis du tænker på nogen / noget sjovt, når du har taget dit foto, ser det meget bedre og mere naturligt ud.

10. Besøg spejlet lige inden du har taget dit foto

Til sidst vil jeg altid råde til et hurtigt stop for at tjekke dig selv i spejlet, inden du går for at få taget dit portræt. Chancerne er store for, at jeg aldrig har mødt dig før, så jeg ikke ved, hvordan du ser ud. Så besøg spejlet en ekstragang bare for at sikre dig, at du er tilfreds med den måde, du ser ud på. At dit hår ser godt ud. Din halskæde er ikke gled rundt. Du er slips lige og den øverste knap vises ikke. Der er ingen mad i dine tænder osv.

Så det er det nu.
Dette ikke er en endelig liste på nogen måde, men bare nogle nemme tip, som jeg har samlet op gennem årene.

Hvis du har flere tip eller noget, der har fungeret for dig, eller du gerne vil tilføje til dette, så skriv venligst en kommentar nedenfor.


 

 

Headshot.dk